Over Ukkepuk-kids

In 2016 was een vriendin van mij zwanger en het leek mij een leuk idee om zelf een baby broekje voor haar te naaien. Met hulp van mijn moeder en haar naaimachine is dit uiteindelijk gelukt, waarna ik het resultaat trots op facebook heb gepost. Ik kreeg daar hele leuke en positieve reacties, waaronder een aantal vragen of ik de broekjes ook verkocht…

Zonder dat het echt de bedoeling was begon ik toen broekjes voor familie en bekenden te maken, vaak tegen de kostprijs van de stof en het garen. Uiteindelijk wisten steeds meer mensen mij te vinden en werd ik steeds drukker met het op bestelling maken van broekjes, naast mijn volledige baan als docent lichamelijke opvoeding.

Om het een beetje in de hand te houden, heb ik toen besloten om niet meer op bestelling te gaan werken, maar een voorraadje aan te leggen van een aantal broekjes en die dan te verkopen. Maar dan heb je natuurlijk iets van een webshop nodig… En dan ook een naam, en een bankrekening, en dus een BTW nummer en een KvK registratie… Ukkepuk-Kids was geboren!

Inmiddels ben ik zelf veelal bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën en het zoeken naar nieuwe stoffen. De kleding maak ik gedeeltelijk zelf maar ik heb ook een aantal zeer kundige mensen gevonden die mij daarbij helpen. Inmiddels liggen de kleding, accessoires en verzorgingsproducten van Ukkepuk-kids in meerdere fysieke shops en worden ze verkocht via onze webshop en bol.com.

Het blijft voor mij nog steeds een (uit de hand gelopen) hobby, naast mijn drukke gezinsleven en baan. Toch vind ik het zo super leuk om te doen! Nieuwe stofjes zoeken en nieuwe ideeën passen bij onze eigen baby Saar. Dit was allemaal natuurlijk nooit gelukt zonder alle enthousiaste papa’s en mama’s die blij zijn met onze producten en ze blijven kopen. Bedankt daarvoor! En wat is het leuk om al die mooie baby’s te zien die in de kleding van Ukkepuk-kids voorbij komen op Instagram, Facebook en natuurlijk in levende lijve.

Ik hoop dat ik nog veel nieuwe stofjes en producten mag uitzoeken en bedenken voor Ukkepuk-kids.
Ik heb er zin in!

Leoni Schwarte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *